• Musselodling bidrar till att förbättra havsmiljön

[2014-11-26] Under rätta förhållanden kan musselodling förbättra vattenkvaliteten i övergödda områden i havet. Ny forskning kan bidra till att utveckla musselindustrin och medverka till bättre åtgärdsprogram för skötsel av övergödda, kustnära områden.

• Valkadaverforskning genom undervattenskamera

[2014-10-14] I fredags sänktes kadavret av en långfenad grindval utanför en av kamerorna vid undervattensobservatoriet på Kristineberg. Nu ska forskarna undersöka vem som äter av kadavret.

• Lovéncentret Tjärnö miljöcertifierat i 10 år

[2014-10-09] Minskad påverkan på bottnarna, energibesparing, lägre andel tjänsteresor med bil och omfattande källsortering är några miljöförbättringar på Lovéncentret Tjärnö. Det har skett under de senaste tio åren, då enheten varit miljöcertifierad.

• Besök från Moçambique på Lovéncentret

[2014-09-29] Förra veckan var en delegation från forskningsstationen Inhaca Island Marine Biological Station (EBMI) från University Eduardo Mondlande på besök på Lovéncentret.

• Amerikansk krabba i svenska vatten

[2014-09-19] En vitfingrad brackvattenskrabba, som är en amerikansk invasionsart, har påträffats söder om Oxelösund.

• Nya forskningsfartyget har börjat byggas

[2014-09-10] I torsdags skars den första stålplåten till. Nu har Göteborgs universitets nya forskningsfartyg Skagerak börjat byggas på varvet i Gdynia i Polen.

• Ännu en blåskrabba funnen på västkusten

[2014-09-08] Nu har den andra blåskrabban dykt upp på västkusten. Denna gång gjordes fyndet utanför Ringhals.

• Test av modern observationsteknologi inom marin biogeokemi

[2014-09-08] Under en 16 dagar lång vistelse på Lovéncentret Tjärnö testar tyska forskare från GEOMAR i Kiel autonom observationsutrustning. Även doktorander lär sig om och tränar sig i denna sputspetsteknologi. Närheten till den djupa Kosterfjorden är avgörande.

• Sveriges första kurs för vetenskapsdykare lider mot sitt slut

[2014-08-28] Sedan den 18 augusti har doktorander med sju olika nationaliteter deltagit i Sveriges första kurs för vetenskapsdykare på Kristineberg.

• Prövar livet som forskare

[2014-08-14] Under fem dagar provar de på livet som forskare. Gymnasielever från hela landet har samlats på Tjärnö utanför Strömstad för att delta i det naturvetenskapliga forskarlägret Summer Science Camp.